9 beneficii ale aurului pentru tenul tau

masca de fata cu aur

Utilizarea aurului pentru ten a devenit foarte populara in zilele noastre. Cu toate acestea, folosirea aceastuia ca ingredient de baza in produsele cosmetice era cunoscuta de japonezi, romani si egipteni care se bucurau de beneficiile acestor produse cu sute de ani in urma. Aurul a revenit in atentia industriei cosmetice datorita efectelor de stimulare a activitatii celulare si a proprietatilor anti-imbatranire. Enumerand cateva dintre beneficiile utilizarii aurului in produselor cosmetice putem spune ca:

 1. Reduce liniile fine
 2. A avea o piele fina, fara linii fine este dorinta fiecarei femei. Aurul poate activa celulele bazale ale pielii, acest lucru crescand elasticitatea pielii. Astfel, se imbunatateste aspectul de piele tanara.

 3. Stimuleaza celulele pielii
 4. Ionii prezenti in aur ajuta la stimularea celulelor si a nervilor din organism. Acest lucru imbunatateste circulatia sangelului cu efect de crestere a metabolismului celulelor pielii si eliminarea toxinelor. Astfel, aurul ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii.

 5. Imbatranirea prematura a pielii poate fi prevenita
 6. Tendinta de uscaciune a pielii duce la imbatranirea prematura a acesteia. Utilizarea aurului pe piele poate reversa aceasta actiune prin stimularea metabolismului.

 7. Aurul lumineaza pielea
 8. Se spune ca in fiecare seara Cleopatra aplica o masca de fata cu aur pentru a reda tenului stralucirea, aspectul tanar si frumos pana a doua zi. Prin mentinerea circulatiei sangelui la nivelul optim, pielea se hidrateaza, particulele de aur prezente in masca de fata se absorb mai bine si astfel tenul va avea un aspect mai sanatos si radiant.

 9. Incetineste pierderea colagenului
 10. Colagenul este natural produs in organismul nostru. Acesta ajuta la mentinerea flexibilitatii, a elasticitatii organelor. Colagenul face ca pielea noastra sa fie fina, iar parul stralucitor. Nivelul colagenului produs de organismul uman incepe sa scada incepand cu varsta de 25 de ani si atunci incepem sa observam schimbarile ce apar pe pielea noastra. Ingrijirea pielii cu aur ajuta la incetinirea procesului de pierdere a colagenului.

 11. Aurul poate trata petele aparute de la soare
 12. Ne place pielea bronzata, dar suntem ingrijorate cu privire la efectele bronzului asupra pielii. Productia de melanina sau pigmentul negru al pielii e responsabila pentru aspectul bronzant al pielii. Prin utilizarea aurului productia de melanina poate fi redusa, prevenind astfel probleme ale pielii.

 13. Aurul poate trata alergiile
 14. Egipetenii credeau ca aurul are potential de a ajuta in tratarea unor boli ale pielii datorita proprietatilor antioxidante care duc la cresterea circulatiei sangelui si astfel la reducerea acneei si a altor alergii ale pielii.

 15. Aurul poate trata inflamatiile
 16. Se pare ca aurul ajuta la infliltrarea mai buna a oxigenului in piele si astfel la reinnoirea celulara.

 17. Elasticitarea pielii poate fi crescuta prin utilizarea aurului

Treptat, pielea imbatraneste deoarece elasticitatea acesteia scade pana se pierde complet. Utilizarea aurului pe piele poate reduce pierderea elastinei si pastrarea elasticitatii pielii o perioada mai indelungata. Astfel pielea isi poate pastra mai mult aspectul ferm si tonic.

Sumarizand, aurul ofera tenului multiple beneficii, iar efectele finale pot fi observate chiar de la prima aplicare. Daca va doriti un ten cu aspect hidratat, ferm si radiant va recomandam sa incercati mastile de fata cu aur si colagen, acestea fiind foarte usor de utilizat chiar la dumneavoastra acasa.

Cart Item Removed. Undo
 • No products in the cart.