Cativa pasi pentru evitarea unui ten uscat in sezonul rece

masca fata ten uscat iarna

In special pe durata sezonului rece pielea are nevoie de îngrijire fiind unul dintre cele mai sensibile organe ale corpului. Se stie ca pielea regleaza temperatura corpului dar in acelasi timp o si apăra, deoarece împiedică pătrunderea agenţilor patogeni în organism. Modul in care avem grija de piele in fiecare sezon dar mai ales in sezonul rece ar trebuie să reprezinte o prioritate deoarece pielea devine mai sensibila în faţa factorilor externi. 

Modul in care alegem produsele de ingrijire a tenului trebuie sa se faca luand in calcul atat varsta cat si sezonul sau tipul de ten. Pe timpul iernii tenul are tendinta de a se usca si crapa daca nu este ingrijit corespunzator dand nastere la diverse afectiuni cutanate. Piaţa cosmeticelor oferă o gamă largă de produse dar intotdeauna trebuie sa alegeti cu grija produsele astfel incat acestea sa ajute la hidratarea tenului si sa nu dauneze acestuia.

O solutie la indemana, pe care o puteti aplica acasa in cateva secunde si hidrateaza in profunzime sunt si mastile de fata pe suport de colagen natural. Acestea prezinta un avantaj important prin faptul ca data fiind constructia mastii, elementele active se absorb in piele in proportie de 90% hidratand si protejand tenul in fata factorilor de mediu.  

De asemenea, în procesul de hidratare, pe langa diversele produse cosmetice din piata, un rol foarte important il are alimentatia corecta.  In special in sezonul rece se recomandă o alimentaţie îmbogăţită cu suplimente alimentare (vitamine, minerale, ulei omega 3) şi o dietă echilibrată si variata. Foarte important este sa includem in aceasta dieta semintele si nucile de tot felul, consumate crude, deoarece uleiurile continute de acestea vin ca un ajutor important in sustinerea sanatatii pielii. 

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.