Tipuri de masti cu colagen

masca de fata blog

Masca de fata din hartie

Acest tip de masca de fata se absoarbe o data cu ingredientele. Masca de fata din hartie ce contine ingredientele absorbite de piele nu este la fel de eficienta precum masca de fata tip gel deoarece hartia nu este foarte groasa. Oricum, chiar daca nu este foarte eficienta, masca de fata din hartie poate aduce beneficii la nivelul hidratarii pielii.

Masca de fata tip crema

Un alt tip popular de masca de fata este cea tip crema, a carei ingrediente sunt cuprinse intr-o crema ce se aplica pe fata si se sterge ulterior utilizarii. In vreme ce acest tip de masca de fata este si el eficient, faptul ca ingredientele active ale mastii sunt diluate intr-o crema atenueaza din efectele benefice ale acestora. Atunci cand masca de fata contine ingrediente ca acid glycolic, colagen sau vitamina A, serul de genul celui continut de masca de fata tip gel este mult mai eficienta decat cea cu ingredientele diluate intr-o crema. Daca doriti ca masca de fata cu colagen sa aiba cele mai bune rezultate, atunci alegeti-o pe cea care are cele mai multe din ingredientele cautate.

Masca de fata tip gel

Acest tip de masca de fata cu colagen se gaseste in varianta simpla (cu alte ingrediente de hidratare si elasticizare a tenului), dar si in varianta imbunatatia cu particule/pulbere din aur 24K. Ambele variante de masca de fata cu colagen confera efecte de luminozitate, hidratare si lifting asupra tenului, dar masca de fata ce contine si particule/pulbere de aur 24K aduce aditional beneficiile cunoscute ale aurului asupra pielii (antiaging- stimularea elastinei cu efecte de estompare a ridurilor si recapatarea stralucirii tenului). Acest tip de masca de fata cu colagen este net superioara mastilor din hartie sau tip crema, in primul rand datorita peliculei create, cu mult mai buna si aderenta pe ten, mai puternica decat cea creata de masca tip hartie, dar si datorita faptului ca ingredientele din masca de fata tip gel nu sunt diluate intr-o crema. Atunci cand se aplica, masca de fata tip gel creaza o pelicula ce permite absorbtia mult mai buna a ingredientelor. Pelicula astfel creata permite absorbtia mai buna a colagenului, vitaminelor si glicozaminoglicani (cum ar fi acidul hialuronic). Acidul hilaluronic este des intalnit in mastile de fata datorita efectelor sale de hidratare, elasticizare si netezire a pielii.

Beneficiile mastilor cu colagen tip gel

1. Grabesc activitatea celulara. Stimularea celulelor de la nivelul epidermei determina stimularea actiunii colagenului. Aplicarea mastilor de 2-3 ori pe saptamana va determina imbuntatirea aspectului de intinerire al pielii

2. Hidrateaza pielea. Utilizarea mastii de fata cu colagen creste absorbtia ingredientelor, astfel ca sporeste hidratarea celulelor si confera tenului un aspect mult mai tanar

3. Lupta cu semnele vizibile al maturizarii tenului (antiaging). Masca de fata cu colagen si aur ajuta la reducerea semnelor vizibile de imbatranire a tenului, astfel ca tenul va fi mai moale si elastic. Combinatia colagenului cu paricule/pulbere de aur, acid hialuronic, vitamina A, vitamina E si alti glicozaminoglicani vine cu aportul atat de necesar tenului: colagen, antioxidanti si nutrienti. Aceasta combinatie are capacitatea de a oferi tenului stralucirea pe care o adoram.

4. Mastile sunt foarte usor de utilizat. Majoritatea evita aplicarea unui masti tip crema deoarece aplicarea acesteia necesita mult efort suplimentar ulterior in curatarea tenului si a parului. Pe langa avantajul ingredientelelor mult mai usor de absorbit, masca de fata tip gel are mare avantaj al aplicarii rapide, pe fata curatata, direct din pachetul in care sta complet vidata in lichidul cu ingredinete active. Ulterior utilizarii (minim 30 minute) fata ramane stralucitoare, hidratata si nu necesita clatire. Astfel, aplicarea mastii de fata cu colagen acasa devine la fel de relaxanta ca un tratament spa.

In concluzie: Scaderea colagenului la nivelul tenului (incepand cu varsta de 20 de ani) determina aparitia liniilor fine in prima faza, ulterior a ridurilor si creaza un aspect tern al pielii. Prin utilizarea mastilor de fata cu colagen (pentru efecte sporite si masca de fata cu colagen si paticule/pulbere de aur) tenul va deveni mai stralucitor, hidratat si cu aspect mult mai tanar.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.